Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Karate stílusok képes leírás - Karate.tlap.hu
részletek »

Karate stílusok - Karate.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karate.tlap.hu » Karate stílusok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Goju-ryu stílus

Goju-ryu stílus

A wikipédia ezen aloldalán egy részletes és érdekes leírást találhatunk a Goju-ryu karate stílus kialakulásáról, sokéves történetéről, valamint a leghíresebb nagymestereiről. A Goju-ryu egy hagyományos, okinavai stílusú harcművészet, mely az egész világon közismertté csak az utóbbi pár évtizedben vált.

Kyokushin stílus

Kyokushin stílus

A világ talán legismertebb, legtöbbek által gyakorolt karate irányzata, a Kyokushin. A honlap cikke részletesen leírja a stílus kialakulását, illetve röviden az alapító mester, Sosai Masutatsu Oyama életét. Ismerteti az erőkarate fontosabb hazai és külföldi szervezeteit, és a Dojo Kun-t, azt a hitvallást, amelyet a Kyokushin karatét űző karatékák magukénak tartanak.

Shito-ryu stílus

Shito-ryu stílus

Egy rövid leírás a Wikipédiából, a szabad enciklopédiából, mely ismerteti a karate egyik meghatározó ágazatát, a Shito-ryu stílust. A leírásból megismerhetjük a stílus alapítóját, tanítványait, magának a Shito-ryu-nak a rövid történetét, illetve azt, hogy honnan is kapta ez a stílus a jelenleg is használt elnevezését.

Shotokan stílus

Shotokan stílus

A weboldal részletes ismertetőt nyújt Gichin Funakoshi mester által alapított Shotokan karate stílusról. A wikipédia honlapja részletesen leírja, hogy melyek ennek a stílusnak a fő jellemzői, milyen Kata-kat tanít, melyek Funakoshi mester alapelvei, és hogy hogyan is lett világhírű karate irányzat a Shotokan.

Wado-ryu stílus

Wado-ryu stílus

A Wado-ryu, egy ismert karate stílus, melynek története története szorosan összefügg alapítójának, Otsuka Hironorinak az életével. A honlapon a stílus első bátortalan lépéseitől a teljes kibontakozásig kísérhetjük figyelemmel Otsuka Hironori példamutató életét, munkásságát, és a neki köszönhető karate irányzatot.

Tuti menü