Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Karate mesterek képes leírás - Karate.tlap.hu
részletek »

Karate mesterek - Karate.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: karate.tlap.hu » Karate mesterek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Chojun Miyagi (Goju-ryu)

Chojun Miyagi (Goju-ryu)

A weboldal részletesen bemutatja Choyun Miyagi mesternek, a Goju-ryu karate stílus alapítójának életét és tevékenységét, a közel száz évvel ezelőtt történt első edzésektől kezdve. Emellett információt találhatunk nem csak a nagymester életéről, hanem a vele kapcsolatban álló, avagy az őt tanító más mesterekről is.

Gichin Funakoshi (Shotokan)

Gichin Funakoshi (Shotokan)

Gichin Funakoshi, a modern karate atyja, a Shotokan stílus alapító mestere. A honlap ismerteti eme páratlan ember élettörténetét, tevékenységét, illetve az általa vallott 20 alapelvet is, amelyet részben vagy egészében több más karate stílus is átvett, és amelyet jelenleg is sok ezer, karatés vall magáénak.

Hironori Ohtsuka (Wado-ryu)

Hironori Ohtsuka (Wado-ryu)

A Wado-ryu stílus alapítója, Hironori Ohtsuka ötéves korában kezdett el a harcművészetekkel és a Budo-val foglalkozni. A mester tanítása szerint az a Wado-ryu elsősorban szellemi fegyelem. Ezen harcművészet gyakorlása nem csak a technikák gyakorlásából áll, hanem a harmóniát kell magunkban keresnünk. Hironori Ohtsuka élete kiváló példaként szolgál erre.

Kenwa Mabuni (Shito-ryu)

Kenwa Mabuni (Shito-ryu)

Kenwa Mabuni alapította a világ öt legismertebb karate stílusából a Shito-ryu irányzatot, mely nagy sikernek örvend a karatékák körében. Az oldal ennek a páratlan karatemester életét és tevékenységét veszi sorra, a vékony, gyenge testalkatú kisgyerek első próbálkozásaitól a félelmetes stílus öreg mesteréig.

Masutatsu Oyama (Kyokushin)

Masutatsu Oyama (Kyokushin)

Masutatsu Oyama, eredeti nevén Hyung Yee Choi, a legerősebb karate irányzat, a Kyokushin alapítója. Már kisgyermek korától kezdve aktívan érdeklődött a harcművészetek iránt, és erőteljes testalkata mellett példátlan kitartása és akaratereje segítette hozzá, hogy megalkossa az erő karatét, a világ egyik legnagyobb kihívást jelentő karate irányzatát. Az 1994-ben elhunyt 10 danos mester élettörténetét olvashatjuk a honlapon.

Tuti menü